Skål.

2009-01-30@16:30:24
Nu ska jag åka till jobbet, sen ska det festas i Kajsas lägenhet. När Sebastian är borta dansar brudarna på bordet!


 

Dagens

2009-01-30@11:00:59
 
DAGENS VILL HA:
En fortsatt bra dag.
DAGENS KLÄDSEL: Mys.
DAGENS FRISYR: Boll.
DAGENS HÄNDELSE: Den har inte hänt än.
DAGENS ORD: Mina affirmationer.
DAGENS ROLIGASTE: Slog bort ena benet på finbordet när jag dammsög. Fick ta i utav bara fan med "dammsugarhuvudet" för att slå tillbaka det.
DAGENS FUNDERING:

DAGENS PLANER: promenad, städa (check!), jobb.
DAGENS DROG: Cigg och bra musik.
DAGENS KRAM: Jag kramade mig själv nyss för det tycker jag att jag är värd.
DAGENS KÖP: Det ska inte bli ett endaste jävla köp idag, punkt.
DAGENS GODIS: Smoothie.
DAGENS HUMÖR: Motiverad.
DAGENS LÄNGTAN: Löning.
DAGENS MUSIK:

 

Ärtsoppa och pannkakor

2009-01-29@21:04:43
Har jag flyt just nu eller är det bara för att jag är ledig som jag mår så bra? Idag var inget undantag. Skulle ju till shrinken min vid 9. Men när jag vid två minuter över 9 åkt runt i ungefär en kvart för att hitta parkeringsplats på femtioelva olika parkeringar gav jag upp och åkte till mormor istället, mkt roligare. Vi lyssnade på radio, jag berättade om Gran Canaria-resan och hon skvallrade lite om de andra tanterna på äldreboendet. Chillade liksom. Jag hade köpt med mig en limpa mentholcigg som present och hon blev jätteglad. Tänk vad lite det behövs för att göra sin mormor lycklig! Sen följde jag med henne ner till restaurangen och hon bjöd mig på en dagens; ärtsoppa och pannkakor. Mums fillibabba.

Någon gång vid tolv åkte jag vidare till morbror och moster i Hökåsen. De hade inte kommit hem från jobbet än så jag väntade lite i bilen. De är hundvakt i några veckor och den hundkraken var väl övertygad om att det skulle bli inbrott så ihärdigt som jag plingade på dörrklockan. Vi fikade lite och pratade framtid. Vi pratar allt som oftast framtid när vi ses. Och jag blir lika peppad varje gång. Sen blev det bråttom för jag skulle hälsa på hemma hos Emma & Patrik (första gången sedan Halloween och den gången gills egentligen inte ens tycker jag!) Vi tänkte titta på Changeling men det blev inte så mkt av det för vi hade så mkt snack att ta igen och dessutom är deras hundvalp Hugo väldigt busig. Och förjävligt söt! Det kändes så där bra som det känns när man träffar en gammal vän, som inte bara är en gammal vän, utan också en utomordentligt god gammal vän, så bra kändes det.


 

Träningsvärk

2009-01-29@08:14:00
 
Fan, vilken träningsvärk jag har. Precis som jag önskade, så man iaf känner att man tränat. Det blev ett medelpass på Friskis igår med Sandra & Peccis. Ska hälsa på min hjärnskrynklare snart men nu springer jag bara runt i mina nya tant-trosor från ICA-Ekängen. De ser ut som en blöja, men fan vad sköna dom är. Tant-trosor åt folket!
 

Berlin baby!

2009-01-27@22:46:58
 
Då var denna dagen snart slut. Lite sad eftersom den varit så bra. Tog sovmorgon imorse utan att ställa väckarklockan (!) och en morgonprommis. Städade undan lite på rummet och donade. Sen hörde jag lösa rykten om att Kajsa irrade runt på stan, så jag drog mig ner dit jag med. Vi kikade i affärer och käkade en mysmiddag på Gränden. Nu har jag precis tittat klart på de senaste avsnitten av GG och sitter här med thé och tända ljus. Det kan inte bli så mkt bättre just nu känns det som. Jag känner en sån sinnesro.

Nu längtar jag bara tills vi ska till Berlin i slutet av mars någon gång. Vi ska festa varenda dag, shoppa i häftiga second-hand-affärer och gå runt i helcrazy kläder. Det blir något det. Sex partysugna tjejer i ett rum, i en av Europas ballaste städer kan inte bli annat än klockrent. Även fast jag ännu bara känner hälften av dem. ;-)


Nu ska jag plura lite på en ny design till min kära lilla blogg. Det tycker jag att han förtjänar!
 

Skitroligt

2009-01-27@14:28:46
 
Nu sitter jag här med mitt cocosthé och mina skinkmackor. Men annat var det nyss ska jag säga er. Jag gick min morgonpromenad i raskaste takten ever. Jag höll inte ens fartgränsen där 30-skyltarna började, utan ruschade på med skithög musik och nynnade med. Jag tror tillochmed att jag gick i takt där ett tag. Så plötsligt tappar jag fotfästet och åker på ändan med en jävla duns. Inser att FAN, vad ont det gör, men sen inser jag snart att jag inte bara trillat, jag har trillat i en hundbajshög också. I nya träningsbrallorna. Sen går jag ännu raskare hemmåt med ett os av avföring efter mig.

Nej, nu ljög jag. Men fan vad roligt det hade varit! 
 

E-tunahelg

2009-01-26@11:59:07
 
Hej hopp! Vilken superhelg det har varit. Efter jobbet i fredags tog jag bilen och drog iväg mot E-tuna. Helt otroligt så hittade jag rätt utan att åka fel en endaste gång. När jag plingade på hörde jag en irriterad Leopold muttra innanför dörren. Och när han öppnar ändras hans mulna ansiktsutryck till ett stort gapskratt och jag får en bamsekram. Inger hade inte berättat att jag skulle komma utan sagt att det säkert var en sån där försäljare. Vi käkade lite älg och snicksnackade sent in på småtimmarna. Och på lördagen vaknade jag 11 (?) och var helt utsövd. Jag kan inte minnas sista gången jag vaknade så sent. Men man sover så himla bra nere i deras svala källare. Leopold hade åkt till Gesala för att jaga älg, så jag och Inger käkade längsta och godaste frukosten ever. Sen åkte vi till E-tuna konstmuseum, handlade mat till kvällen och åkte hem och åt skiiiitgod mat, as usual. Sen glodde vi på Eyes Wide Shut med Tom Cruise och Nicole Kidman, men den totalsög. Sen tog vi sovmorgon på söndagen också, käkade fruktsallad, drog iväg till Tuna Park, jag asfyndade träningskläder, och sen gick vi på bio och såg Mammut. Fyfan, den var riktigt riktigt bra. Eller, bra på ett sånt sätt att man verkligen tänker till. Men jag tvivlar på att jag vill se den igen, den var för jobbig. Så där som Lilja 4-ever och alla Moodyssons andra filmer. Sen läste vi lite skvallertidningar och lekte med katterna innan vi gick och la oss och imorse åkte jag hem igen. Inger hade lagt en chokladkaka i min sko som jag höll på att trampa sönder när jag skulle ta på mig den. Hon är så bäst! Ser det bästa i allting och gör en så peppad till livet, på något mystiskt vis.

Idag ska det promeneras och jobbas. Sen ska jag nog försöka hinna med lite clean up här i lägenheten och försöka smälta att efter ikväll är jag ledig i tre dagar UTAN att ha någonting planerat. Hallelujah!
 

 

Baby, I can see your halo

2009-01-23@09:26:31



Tjo ba! Äntligen fredag. Ikväll beger jag mig till E-tuna. Om jag hittar. Inger och jag ska ha myshelg. Gå ut med hundarna på långpromenad, kanske åka till Tuna Park, laga god mat och bara ha det bra. Leopold skulle också vara hemma så då får jag säkert hjälpa honom med hans jakt-hemsida också, som vanligt. Men det gör jag så gärna. Igår fick jag ett paket på posten! Gud, det är så roligt att öppna paket. Det innehöll en highlighter, två nagellack och en fotkräm från Mario Badescu från eleven.se. Dom har bra roliga saker där. Och så trotsade jag mitt horoskop och köpte en trisslott även fast det stod att jag inte skulle vinna något. Men tji fick det, för jag cashade in 25 spänn. Helgen är räddad. Nu ska jag snart åka ner en snabbis på stan, sen blir det hem och städa undan lite, packa och käka lunch. Och så måste jag tipsa om en svinbra låt; Halo med Beyonce. En sån där dänga som är bra heeeeela låten igenom, nivet. Introt, sången, texten och soundet. Man blir bara så LUCKY!
 

filofax-dax

2009-01-20@09:57:23


På begäran, mina skofynd jag gjorde på Las Islas Canarias:

 
             


Dom är tom ännu snyggare på, måste jag bara tillägga!

Gud, jag har en sån energi idag! Ska vakna lite till, sen ska jag åka och hämta Rebecca och åka vidare till Hälla Shopping. Gud, så kul. Jag ska köpa ljus på IKEA, och så kanske vi hittar lite annat skojs också. Lite lunch t ex. Sen ska jag pamparapam jobba. Men det är ett senare problem som jag INTE tänker lägga jobbig energi på nu. 

Nu är det filofax-dax! Hörs!
 


The end of an era

2009-01-18@23:49:34
Jag måste skriva av mig om en sak. Den senaste tiden är den en sak som funnits på min hjärna mer än annat, nämnligen mitt jobb. Eller rättare sagt missnöjet och otillfredsställdheten jag känner inför det. Det är som en tung börda på mina axlar, det som lätt kan dra ner mig i deppighet om jag tänker på det. Jag förstår att många (speciellt mina släktingar och vänner) tänker att: "Men var glad att du har ett jobb, förfan" om jag nämner någonting om det. Och visst, det är inte tilltalande att vara arbetslös heller. Men jag har kommit till ett stadium där jag inte känner att jag kommer längre. I flera år har jag suttit i kassan dag ut, dag in, helger, sena kvällar och tidiga morgonar tills jag för ett tag sen fick chansen att lära mig kiosken och allt vad det innebär. Då åkte jag till jobbet tidigare än jag behövde, jag tog kortare raster, engagerade mig mer i vad som hände på jobbet och gjorde hela tiden mitt allra bästa. Jag kände att jag fick mer ansvar, utvecklades som bara den och njöt av det till fullo. Men när det nu har lagt sig känner jag mig lika likgiltig som innan. Jag hittar inte motivationen. Och anledningen till det tror jag är för att jag inte längre utvecklas. Jag stöter inte på samma utmaningar och allting går åter och igen på slentrian. Visst. Jag tycker jättemkt om mina jobbarkompisar, nya kassachefen är rättvis, snäll, bryr sig om sina medarbetare och passar helt perfekt som just kassachef, och det är inget fel på arbetet i sig. Men jag tror inte att det finns mkt mer för mig att hämta på den arbetsplats jag har just nu. Och där är min motivation som bortblåst. Jag vill ha utmaningar, utvecklas, lära mig nya saker, få mer ansvar, älska arbetsuppgifterna och känna att det jag gör gör någon nytta eller i alla fall att det gör någon nytta för mig. Jag är inte den människan längre som bara vill "settle down" och ha en trevlig liten vardag där allt är sig likt och tryggt och inrutat. Jag vill ha något mer. Jag vill så mycket mer. Jag måste bara komma på vad.

Anyhow, nog om detta nu. Jag har någonting viktigt att berätta. Jag är på väg mot skilsmässa med en av mina äldsta och bästa vänner. Vi har haft en del fina stunder ihop. Men man ändras och glider isär, det är sånt som händer. Ni kommer inte att tro era öron (ögon blir det väl), men idag är den dag som jag beslutat mig för att röka min sista cigarett! Jag har en ynka cigarett kvar i paketet och den ska jag röka nu. Sen är det no more, finito, over. Jag kan knappt tro det själv. Jag läste en artikel i AB och kom på mig själv med att bli totalt jävla livrädd. Tänk att det ska behövas något sånt, något drastiskt, för att man ska ta sig själv i kragen och inse att: det finns inte en endaste liten fördel med att röka, som inte är större än fördelen med att inte göra det. Det är sant. Och nu tänker ni "Amen, smart brud!" Och tro mig, det gör jag med. Men bättre smart sent än aldrig. Jag ska fanimej klara detta. Det spelar ingen roll hur mkt mina arbetskamrater röker på rasterna, hur mkt mina vänner röker på shoppingfikorna, hur mkt K&I blossar på balkongen, jag tänker ändå inte falla för det! Jag är så förjävla säker på det här nu. Jag hoppas bara att det känns likadant imorgon och iövermorgon och dagen efter det. Helt troligt inte, men med min egendesignade pepp-lista ska det gå bra. Det har jag bestämt mig för.



  Dagen till ära passar jag på att för sista gången matcha nagellacket med ciggpaketet!

Ljuva söndagsmorgon

2009-01-18@10:08:23
 
Ny dag, nya tag.

Vaknade nyss av både min och Ingers hosta. Vi hostar ikapp verkar det som. Hon och K är för tillfället lite puttiga för de fick ett sms från Ving där det stod att deras flyg (som skulle gått halv tolv inatt/ikväll) kommer gå halv tre inatt/imorgon bitti istället. Men jag försöker förklara för dom att det inte är hela jävla världen. Hallå, var glada för att ni ens ska åka överhuvudtaget liksom. Jag kan ta era biljetter istället. Två veckor i Thailand skulle man inte säga nej till liksom. Fast jag tycker det ska bli jävligt nice att vara hemma själv dessa veckor också, iofs.

Idag ska jag försöka städa mitt rum lite. Ligger snuskiga snytpapper lite här och var och pizzakartongen sen igår ligger och luktar blä. Skiten måste bort. Men sen så skulle jag vilja göra en runda på stan. Får se vad jag hinner med, ska ju jobba ikväll också. Ska för en gångs skull sitta i kassan, så det kanske kan bli roligt med lite omväxling. Återstår att se. 

Om tio minuter är det Nyhetsmorgon med Liza Marklund. Hon ska visst förklara sig i allt med den här Gömda-debatten. Kanske kan bli intressant. 
 

Tankeverksamhet

2009-01-17@21:24:27
 
Shit shit shit. Jag är i trans. Iaf känns det så. Trött som ett as, uppspärrade ögon och en konstig rastlöshet i kroppen. Tokig blandning. Kanske inte som i trans om jag tänker efter närmre då, men något skumt är det iaf. Vad ska man ta sig till då? Gå och lägga sig? Det går inte. Springa runt runt i lägenheten? Har jag redan testat. Försöka fundera ut saker att göra? Omöjligt. Kanske ska ta mig en stänkare eller en av vinflaskorna jag köpte på taxfreen? Fast nja, supa på egen hand är ingen höjdare, iaf inte för mig. Jag har skrivit ner en massa tankar här på datorn, men det gjorde mig bara ännu snurrigare. Det ploppade upp ännu fler än vad jag trodde jag hade. Fast nu kommer jag knappt ihåg hälften.

Vad gör alla roliga människor? Ikväll skulle jag vilja vara ett med dom!
 

Second hand news

2009-01-16@09:23:29
 
När jag jobbar till 22.15 och kommer hem runt elvasnåret. Då när det är mörkt i hela lägenheten och K redan ligger och snarkar. Då byter jag om till sovkläder, tar min ipod och cigg och går ut på balkongen. Där lyssnar jag på Fleetwood Mac's Landslide två gånger på repeat för att komma i mys/sov-känsla. Jag tittar ut över husen och kanske på stjärnorna. Sen funderar jag lite över livet. Det är fint, så fint.

i took my love, i took it down
i climbed a mountain and i turned around
and i saw my reflection in the snow covered hills
till the landslide brought me down

oh, mirror in the sky -
what is love?
can the child within my heart rise above?
can i sail through the changing ocean tides?
can i handle the seasons of my life?

mmmmm

well, i've been afraid of changing
because i've built my life around you
but time made you bolder, children get older
and i'm getting older too

oh, take my love, take it down
climb a mountain and turn around
and if you see my reflection in the snow covered hills
well, the landslide will bring it down

if you see my reflection in the snow covered hills
well, maybe the landslide will bring you down...



   

Circus

2009-01-15@09:57:07
Godmorgon! Ska till min shrink om en timme. Undrar om hon har något viktigt att prata om. Jag känner inte direkt att jag har det. Men hon lockar väl som vanligt ut en massa aggression ur mig som jag inte visste fanns. Och lite andra saker också, säkert. Sen ska jag dra mitt sjuka arsle till Nautilus gym med Elin. Ska boka sån där test-träning med nån snubbe som frågar vad jag vill ha ut av träningen, var jag vill bygga muskler och bla bla. Men det blir nog bra. Är sjukt träningstaggad nu, ska bara bli kry, sen jävlar! Och shoppingsugen. Måste hitta den där snygga blå rocken jag spanat in från H&M. Och en kofta. Beige kanske? Det lär ju kommit in en massa kul saker sen sist man flängde runt på stan, vilket var rätt så längesen. Förresten verkar det hända en jäkla massa saker när man är borta. Center och Plopp har kommit i nya smaker, t ex.
 


 

I <3 Omelett

2009-01-14@12:26:32
 
Fasen, vad jag älskar omeletter alltså! Min förkärlek för dem uppstod troligtvis under min och Kajsas spanien-semester för ett par år sen. Det blev nästan en omelett om dagen där. Och sen har det fortsatt och bara eskalerat! Nuförtiden, om jag t ex ska jobba kväll och knappt har något hemma att laga till, så blir det ofta ofta omelettlunch. Helst med champinjoner. Och som pricken över i; en massa lök till. Då gifter sig liksom smakerna med varandra! Tänk att något så lätt kan vara så gott. Ja, det är helt otroligt. Jag är besatt. Haha. :-)
 


 

Frustration

2009-01-14@09:49:05


Det här är SÅ frustrerande. Jag har gått och blivit sjuk. Igen. Jag som verkligen trodde att jag skulle klara mig från detta eftersom jag fortf höll mig frisk när Anki var dålig på semestern. Men tydligen inte. Åh, jag som känt mig så sprallig de här dagarna sen vi kom hem och så igår kväll, bara helt plötsligt, så slår det till. På torsdag är det ju meningen att jag ska med och träna på Nautilus med Elin, men som det ser ut nu blir det väl bara tidsbokning till en sån där instruktör. Suck. It sucks.

Så då får det väl bli en vilodag för min del idag. Ska ändå pallra mig iväg till jobbet ikväll, orkar inte sitta inne hela dagen. Men tills dess ska jag mosa i mig lite gröt med hallon och blåbär, ge mig iväg till macken och köpa lite tidningar eller börja läsa i Liza Marklunds Gömda. Det är iofs inte fy skam det heller. 
 


Flashbacks

2009-01-13@10:44:52
        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

Enkla förklaringar till ett par av bilderna kanske sitter fint:
- "Ska man ha jordklotets största trosor är väl tanken att skydda ett visst område, inte skylta med det?"
- Nej, ingen snubbe fick följa med hem till Sverige.
- Grodlår är mysigt.
- Bröstmemo är ett roligt tidsfördriv.
- Haystacks-salladen var asgod.
- Tolvslaget vid stranden var AWESOME!
- Ja, ni ser rätt, det är självaste Filip Hammar.
- Det var INTE vi som pajade toalettdörrsväggen.
- Jag grät floder när mina tights sprack.
- Det fanns tydligen gott om västeråsare där nere.
- Det är bläckfisk och inget annat som hänger och dinglar på gaffeln min. Mums.
- Som vanligt är Anki den stökiga av oss två.
Och summa summarum då: Grymmaste semestern ever med A-K, som jag älskar till döds. '
 


Nystart

2009-01-12@12:47:44
 
Honey-blogg, I'm home! Uppackad och allt! Stolt stolt. Nu är det ju ett tag sen det blev nytt år, men jag tänker såhär att det inte gills för oss som inte befunnit oss hemma vid tolvslaget. Så idag börjar min NYSTART. Det är inte helt bestämt än vad det innebär, men jag lovar att det är åt det bättre. Bara vänta och se. Jag lovar att hålla er uppdaterade.

Kollade nyss igenom alla bilder. Alltså, jag är stum. Totalt helroligt. Ska posta en hel bunt sen, helt ocensurerade. Så lite halvvarning för dem, för de som är känsliga. Nerå, skämt och sido.

Igår var jag på födelsedagskalas hos numera 21-åringen Kajsa. Det låter ju faktiskt mkt äldre än 20. Och hon har grymmaste året framför sig den tjejen. Det vet jag. Dessutom har hon roligaste och skönaste familjen också.

Nej, nu ska jag gå och titta om vi har några ägg, då blir det nämligen champinjonomelett. Men det tvivlar jag på. Och då blir det PIZZA. HEJDÅ. :-)
 

RSS 2.0