”so, what do two girls like you make for a living?” ”oh, you know. just hanging around, sliding around. borrowing money.”

2011-12-30@14:33:19


I förrgår åt jag middag med Marre. Den godaste spanska tapasen jag någonsin ätit. Och den var svensk. Vi pratade om jobb, ångest och dåliga filmer. Jag skrattade så jag rös ända in i märgen. Sen gick jag till Cirkus och mötte upp Sandra, Cissi, Jaja, Emma och en till jättetrevlig tjej som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, men jag minns att hon var ekonom på ProAros. Vi träffade Olle Waller, en brädsnickare och en ingenjörspimp och drack skumpa tills vi nästan bubblade över. Efter det hade vi en sån där underbar spontanutgång som man bara kan ha när den är spontan. Osminkad och i en trasig flanellskjorta. På vägen hem frågade jag taxichauffören om han var gift. Det var han, lyckligt gift till och med, sedan 20 år tillbaka. Jag undrade hur han kunde veta att han gifte sig med rätt person och han svarade på halvdan svenska att det bara vet man. Att när man träffar rätt person, då vet man. Sen satt vi tysta i några minuter. Jag funderade på hans ord och tänkte att det var så himla fint sagt. När jag klev ur bilen log han och sa: ”Oroa dig inte. Det kommer hända dig med.” Väl hemma satte jag mig på sängen, lyssnade på The Animals och skrev ner fina ord och tankar i mitt anteckningsblock. Sen somnade jag in helt varm i kroppen. Inte bara av alkoholen, men av glädje.

the pale morning sings of forgotten things

2011-12-28@17:57:34


Hemma och myser i pyjamas, jag och jag. Vi dricker lite kaffe, pillar med en ny e-legitimation (går åt helvete) och uppdaterar vår digitala fotoram en aning. Snart ska vi hoppa ur myskläderna och bege oss ner på stan för lite tapas med Marre och sen eventuellt lite vin med Zandy & co. Vi slår vad om en hel guldpeng att Zandy kommer ha sina nya fina skor på sig. Bara för att göra oss ännu mer avundsjuka. När hon tittar bort ska vi snöra av henne dom och lägga i våra väskor. En i varje. ;-) Puzz!

doot-do-do, doot-doot-do-do

2011-12-27@23:09:44

Hejsan hoppsan! Imorse vaknade jag vid niotiden. Fysiskt. Psykiskt vaknade jag inte förrän efter fyra någon gång. Så jag satte igång min dag då istället, vilket i sin tur har lett till att jag har städat och donat hela kvällen och fortfarande är hur pigg som helst, vilket i sin tur inte är så himlans smart alls eftersom jag ska upp snortidigt imorgonbitti. Well well, bra tajming har aldrig varit en av mina starkaste egenskaper så det är bara att gilla läget. Min jul och mitt veckoslut var hur gosigt som helst. Bara lugn och ro och umgänge med mina kära. Sen kom juldagen och då kan man väl säga att man tog igen för all lugn och ro dagarna innan. Med råge. Klippte bort det sista tuggummit i håret imorse, så nu är det bara några blåmärken kvar som minnen av denna ökända söndag, haha. Imorgon ska jag ut och käka med Marre-Muffs. Måste passa på att stalka henne ordentligt nu när hon för en gångs skull är kvar i stan ett tag. :D Godnattz!

x-mas wrapping

2011-12-22@06:55:57


and the night turns silver when you breathe

2011-12-21@12:13:49


En vanlig tisdag på stan:

Smula 1: ”Fyfan, jag skulle vilja bli lite ompysslad.”
Smula 2: ”Ja, gud, massage!”
S1: ”Ja, lite spa-igt sådär!”
S2: ”Åh. Fotscrubbning.”
S1: ”Ja, en redig thailändsk sådan!”
S2: ”Och lite toppning av håret.”
S1: ”Mhm. Och portömning.”
S2: ”Mmm. Och tarmsköljning.”

. . .

!?!?!?!?

Haha. Hela förmiddagen har jag suttit med andrahandsavtal, fullmakter och CSN-papper. Nu ska det slås in julklappar så det står härliga till. Sen blir det smuljulavslut på Skyen. Det krävs nämligen ett riktigt hejdå för vi ska ju vara ifrån varandra i hela fyra dagar. Imorgon åker jag till E-town och hälsar på mina favoriter Inger, Leopold, Asta, Messi och Milazzo. Kommer bli underbart. Puzz!

svalkar vinden, värmer solen, ser du något bakom molnen?

2011-12-20@13:50:04


God jul önskar mina inneboende tomtekompisar Biggie-Boy, bröderna Olsson, Lars och Svenne-Sven! Jag är glad för Marres lillasyster Linda ska ta hand om min lya när jag är borta, den bästa guardian jag kan tänka mig. Jag är ledsen för jag har haft sönder min kaffebryggare. En smärre katastrof som ni kanske kan förstå. Snart ska jag bege mig ner på stan med Zandy och trängas med alla andra ute-i-sista-minuten-människor. Kunde inte slita mig från de senaste Irene Huss-filmerna i natt så det blir nog en tidig kväll ikväll. Imorgon måste jag vara pigg för då ska jag nämligen för ovanlighetens skull vara effektiv. Puzz på er!

i feel it in my fingers, i feel it my toes. x-mas is all around me, and so the feeling grows

2011-12-19@12:35:43






Igår var jag så himla duktig och lagade ordentlig mat! Fläskfilé i ugn med mozarella, tomater, vitlök och basilika och en potatissallad med sockerärter, ruccola, soltorkade tomater och balsamvinäger. Superdupergott blev det! Och idag luktar det vitlök i hela kylskåpet, mums filibabba! Idag skulle jag ha åkt ner på stan och fixat de sista julklapparna, men så kom jag på att jag är ju ledig i två dagar till och att klappsnapperiet faktiskt kan vänta lite. Så istället kör jag en skön lazy hemmadag och har precis avnjutit en sen och lång frukost. Jul-playlisten går varm och jag springer till fönstret om vartannat för att försäkra mig om att snön fortfarande är kvar. Tänk vad lite vitt kan göra för julkänslan! Nu tror jag att jag ska försvinna in i simsvärlden ett tag. Det är lite av en julgreja för mig. Jag satt hela julloven förr och spelade för av någon konstig anledning är det alltid lite roligare och mysigare när det är jul. :-) Puzz!

joy surrender

2011-12-18@12:30:17


Ja, ni. Om jag säger att i fredags var det fullt så är det ingen överdrift. Snarare en underdrift. Ungefär som vanligt med andra ord. Men sen. Fem gånger vaknade jag på natten av att jag mådde så jävla illa att jag tvungen att sätta mig upp och andas långsamt för att inte spy. Men på morgonen gick det inte att hålla tillbaka längre och rävningen var ett faktum. Ringde till Sandra för att beklaga mig över att jag antagligen var magsjuk. Då hade hon också spytt. Vafalls? Vad konstigt, har vi fått magsjuka båda två? Nej, då förklarade hon för mig att det kan vara för att vi börjar bli till åren som det blir såhär. Pff, aldrig. Så för att motbevisa hennes teori (den dummaste jag hört på länge) skulle vi absolut ge oss ut igår kväll också. Det hela slutade med att vi satt halvdöda på Kattas säng och jag kämpade allt jag hade för att hålla mig vaken. Men efter tårtan gav vi tillslut upp och jag tog en taxi hem till sängen där jag däckade in på två röda. Det är ju själva fan. Men Rebecca är nöjd. Hon hälsar mig välkommen till pensionärsklubben och jag kan riktigt se framför mig hur hon sitter hemma och ler i mjugg av skadeglädje.

the moon and the sun, melting into one

2011-12-16@17:12:46


Lunchade med min söta sushikompis idag på vårt ställe i Kvarteret Igor. Efteråt kutade jag omkring på stan i flera timmar och letade julklappar tills jag höll på att avlida av utmattning och svettattacker och beslöt mig för att ge upp. Så nu ramlade jag precis halvdöd in genom dörren. Men jag är rätt nöjd ändå. Målet var att hitta ungefär 85% av alla klappar och jag klarade nog i alla fall 70%. Det är inte heller helt illa pinkat tycker jag. Nu ska jag vila mina fötter i några minuter, sen blir det raj raj!

Puzz.

tända en sticka till

2011-12-15@16:40:54


God eftermiddag, mina fina. Idag har jag OD:at på lussebullar och pysslat med en massa roliga hemligheter här hemma. Den sortens pyssel som tydligen ger kramp i ungefär hälften av kroppens delar, men det var det lätt värt. :D Nu ska jag snart göra mig iordning för en kväll på stan med mina jobbarkompisar. Jag är sjukt sugen på en irish coffee, men om jag tar en sån kommer jag inte somna förrän imorgon bitti. Men vem vet, jag kanske slår på stort och köper en ändå. Man måste ju leva lite on the edge ibland liksom!

Puzz!

ahh, sugar sugar!

2011-12-14@09:16:41


Haha, vem är detta? Någon som känner denna onyktra och vindögda tjej? ;D Nu jävlar ska det städas och fixas med julklappar! Till denna underbara pepplåt! Puzz på er mina söta och ha en lovely onsdag! <3

lusse lelle (elva nätter före jul)

2011-12-13@11:34:15
Inte blev det nå Mallemys igår inte. Kvinnan hade satt sig själv i maginfluensekarantän så jag får snällt vänta tills imorgon på att träffa henne. Men den som väntar på något gott. ;-) Istället körde vi lussebakskväll, jag och Elin. Jobbigt goda blev de små kusarna! (Varför heter det kusar förresten? Det låter ju jättesnuskigt. Snorkuse liksom.)


Elin skulle ta med sig mjöl och så kommer hon hit med fyra förpackningar. Haha.


Jäsväntan.


Smasky-smask!

För övrigt? Frankrikestatus just nu: Boende - check! Språkskola - check! Distanskurser i Fotografi som visuell kommunikation och Digital bildbehandling - check! Flygbiljetter - check! Dock är det många saker kvar att fixa, men det gör inte ett skit. Det är bara roligt eftersom man hela tiden blir påmind att det blir av! Västeråsstatus just nu: Torsdag: barhäng med några från jobbet och min extra-rockabilly-morsa Carola som har lämnat Kiruna för ett besök i sin föredetta hemstad (hallelujah!). Fredag: lunch med Becca och "Hattfesten - uppföljaren". Lördag: födelsedagsfest hos Kattalicious. Mycket mycket bra. :D

choosing not to fail is choosing not to live

2011-12-12@10:48:23
Alltså. Jag har varit så glad den senaste tiden att jag nästan börjar tro att det är något fel på mig. Och helgen har inte varit något undantag. I lördags morse tog jag Estocolmo-tåget mot Berghs avslutningsdag och övernattning hos Kajan.

Studiebesök på STYLEBY med AD Nina Oja.


Typografiskisser och inspiration wall.


Och "my wall", haha. Vi skulle redovisa sista uppgiften och jag fick såklart börja.


Väggen innanför Berghsportarna.




Hemma hos Kajan lagade vi till lite "vin chaud"! Man kokar färskpressad apelsinjuice ihop med kanel- och vaniljstänger, stjärnanis och socker och sen häller man i en flaska rött. Göttigt som bara den!


Så det blev en riktig frankrikepeppkväll med pizza, varmt vin och Amelie från Montmartre. (Pizzan platsade ju egentligen inte in lika bra, men vi tänkte att Italien ligger ju faktiskt rätt nära.) Och igår budgeterade vi lite smått och diskuterade packningsmetoder. Vi kommer ju vara där under tre årstider = väldans knepigt!

En übergosig helg med andra ord. Många nya intryck och bra kvalitetstid med min kära vän. Nu ska jag boka våra flygbiljetter så Becca kan boka hennes och Grevens. Hon hade valt ut deras innan vi ens hade börjat kolla. Mycket bra där! :D Sen blir det julklappsletning och film- och lagamatkväll hos Malle-Frasse. Sweetness! :-)

feathers and down

2011-12-09@09:51:38

 

Åhå. Underbart mysiga morgon. Det visade sig vara en väldigt bra idé att gå upp innan 07.00 för att tvätta. För mellan varje maskin hinner man tända ljus, äta julskinkemackor, lyssna på fin julmusik, maratontitta på julkalendern, spana ut över ett mörkt sovande kvarter och känna sig som den enda vakna människan i hela Västerås. Nästan magiskt faktiskt. :-)

 

Igår vaknade jag upp med en mystiskt ond tå. Kan man stuka stortån i sömnen? I alla fall så gör det fortfarande ont och det enda som hjälper är att gå i högklackat, vilket inte är världens bästa kombination ihop med att det är blixthalka ute. Det kan vi fastställa nu. På eftermiddagen bjöd Beccisen mig på hembakat fika på sitt jobb. Mkt gott och mycket gosigt. Efter det hälsade jag på hos mormor och sen körde jag och Hankz filmkväll med lussebullar, julmust och godis. Jag blev överlycklig för det är nog den enda gången i världshistorien som jag förstått en film som den jag kollat på den med inte förstod. Vanligtvis är det ju the other way around och jag måste sitta och fråga om handlingen varannan minut tills sällskapet blir oxtokigt och hotar med att aldrig mer vilja titta på film ihop med mig igen. Men nu kanske det har vänt. Ja, det måste nog vara så att jag har blivit lite smartare helt enkelt. Eller så är det bara Henric som är dummare än alla andra. Kanske mest troligt om jag tänker efter. ;-)

oxygen

2011-12-08@13:19:57
ÄNTLIGEN BEKRÄFTAT! Mina kära vänner, möt vårt (och ert såklart när ni kommer och hälsar på!) nya hem för i vår på Rue de Tiquetonne, Montorguiel, Paris:

Skapligt hög på livet just nu och planerar inte att komma ner på ett bra tag.

playing video games

2011-12-06@21:42:47

Förlåt att jag bombar er med låtar, men jag har så jävla bra musiksmak just nu. Och den här tjejen alltså. Synd att hon ser ut som Kissie nr 2, för hon sjunger så man ryser ända in i märgen om och om igen.

ah, ted!

2011-12-06@15:50:10


Ärligt talat. Varför vara människa när man kan vara alien? Mycket roligare. Nu ska jag dricka kaffe med karamellsmak, hämta min stora fina tomte från vinden, öppna dagens chokladkalenderlucka, pilla på lite layoutgrejer och sen kolla på det nya DH-avsnittet. Enkel lycka. <3

keibab, din thailandare

2011-12-05@11:19:10

Waowz, under-underbara lediga helg! Lördag: lämnade in sista skoluppgiften, gjorde stan med Zandy, fyndade den perfekta vinterjackan för 250 spänn, missade bussen hem, missade bussen tillbaka, förade med en smaskig tårtbit av eliten, joinades av Hankz och lilla Al-Fahdji (min nya frankrikementor och Zandys nya skrattmentor) och sen dans-dans-dansade vi natten igenom utan att lämna varandras sida en endaste gång (well, nästan). Söndag: Mysdag med musselpizza, massage, glögg och chick-flicks. Nu ska jag städa undan lite av helgens spår (i lägenheten och på mig själv) till tonerna av Rihanna. Har aldrig varit ett stort fan, men nya skivan är B-R-A. Sen är det dags att face'a vardagen igen och snöra på jobbskorna. Puzz!

 


;-)

2011-12-03@11:02:53


questioningly

2011-12-02@12:26:38


Igår hade jag och min kusse Thérese tacoskväll. Det är en liten tradition vi skaffat oss eftersom hennes pojkvän Pontus inte gillar tacos och jag aldrig lagar det eftersom det är så tråkigt att äta själv och inte gör någon bra matlåda. Så vi satt i hennes kök med tända ljus och hade den trevligaste av stunder. Pratade om bröllop, ICA Maxi, cancer, hur man skriver ett bra CV och varvade allvar med skratt så vi nästan kiknade. Så kommer vi in på området framtid och pratar om hennes och Pontus flytt i januari och jag frågar hur länge dom varit tillsammans nu? "8 år" säger hon. "My God" svarar jag och tycker att man borde införa ett fint pris för alla som lyckas hålla ihop så länge, för jag kan liksom inte riktigt förstå hur man klarar av det. "Men haha, nej" skrattar hon, "Det behövs inget pris. Varför skulle det behövas det? Det stora priset har man ju redan fått - den känslan att ha hittat personen som man inte kan leva utan". "Jaha, den" svarar jag, precis som om jag visste hur den kändes.

kärlek vid första öronkastet

2011-12-02@09:29:13


Det här är ingen musikblogg, men det här var det bästa jag har hört på länge.

hey baby

2011-12-01@11:41:55



Starta er förmiddag med den här fina biten, mina vänner, så kan jag näst intill garantera att fortsättningen på er dag blir lite lite bättre. :-)

RSS 2.0