MINNESBILDER I ULTRASPEED

2009-04-28@18:26:32


När man tänker att livet är fan rätt OK, då händer det som inte får hända. Som om någon bestämt att lycklig, det får man bara vara en kort stund. Det finns nog inget värre än att få beskedet att någon nära råkat ut för något hemskt. Och maktlösheten. Att inte kunna göra något. Jag vill hjälpa. Jag vill veta vad som händer. Inte bara sitta här som något jävla kolli och vänta på svar. Men nu är det såhär att jag har BESTÄMT att du kommer klara dig. Du kommer fortsätta vara den människa du alltid varit, ingenting kommer förändras. Och vi ska umgås hela sommaren. Vi ska sitta på altanen i Gesala med ditt starka kok-kaffe och mina medköpta wienerbröd. Punkt slut. Det finns inget annat alternativ. 
 
 

ALL I WANNA DO IS TAKE YOUR MONEY

2009-04-27@11:38:14
 
Igår på jobbet, runt åtta-tiden, kom Väktar-Jonny in och handlade. Han skulle hem och grilla och när jag fick höra det började jag nästan tjura av avundsjuka för att jag var så hungrig. Så jag försökte övertala honom att komma tillbaka lite senare med mat till mig också, men då fick jag bara ett sarkastiskt sure! tillbaka. Sen när klockan är typ två minuter i tio och vi ska stänga så kommer han in med en matlåda innehållande en kotlett och potatissallad. Till mig. Alltså, jag kunde inte ha blivit lyckligare! Shit, vissa människor fattar verkligen vad som gör andra glada!

Nu sitter jag här i pippilottor och har precis målat naglarna ill-gula. Har hittat en terapi som verkligen fungerar - att diska. Så nu ska jag diska varenda dag. Bra det. Fast nu är det dags att dra sig till jobbet och fylla i en massa papper - skittråkigt. Men sen ska jag åka hem till G-B och hämta mina nya köksstolar! Tjoho för det! :-) 
 

BILDREGN

2009-04-27@09:17:56

 

Jag ber en stilla bön.


Kajsa läser den bästa av bloggar. ;-)


Fjortis-bubbelvin vs Vuxen-mousserat


Hej hej härliga vårblommor!


Vi är så BRA!


Den här tjejen vet hur man dansar.


Och den här killen hur man spexar.


Världens bästa och snyggaste Hanna!


"Vi tar INTE kort"


Summa summarum: helbra kväll! :-) 
   

NEVER GOING BACK AGAIN

2009-04-25@08:04:36
Kan en dag vara bättre än den var igår? Har jag svårt att tro. Elin hade fixat undan sin tenta och jag mina demoner. Utan några som helst planer strosade vi runt på staden helt överlyckliga av det vackra vädret. Vi spontanshoppade helt onödiga saker som barnkläder, askkoppar, blommor, kakburkar och rosa thékannor. Hur fint som helst. Sen gick vi förbi torget och blev ännu mer överlyckliga när vi såg alla blommor och frukter. Vi blev överrösta med smakprover på vindruvor och jordgubbar så det blev shopping där med. Vi fick desstuom en lektion i hur man hugger, bränner och täljer träd så det blir till vackra kreationer. Undrar om Elin gick på skogsvandring med yxan när hon kom hem. Hon såg bra sugen ut! :-) Sen dök min vackra Becca upp igen och vi började såklart smida planer på en gång. Vi är ett bra team. Och vi har sommaren framför oss! :-)

Jag hade läst i mitt horoskop att jag skulle få ett kärt möte med en gammal vän.
Kan inte folk förstå att horoskop alltid stämmer?


Klipptidsbokning
Den här och porrshortsen - så jävla fierce!
Skål för onsdag!

   

CHARIOTS OF FIRE

2009-04-24@11:16:03
Nyhetsmorgon med Sanna Bråding, jag gillar henne. Sovmorgon idag, riktigt riktigt skönt. Jobb ikväll, men det gör inte så värst mkt alls. Mornar är min bästa vän och kvällar min värsta fiende. Självdestruktivitet min starkaste drog. Har jag ju iofs vetat om ett tag, men jag blir alltid lika överrumplad. Nu vill jag ut i solen! Skål, det är helg!
 

   

LO-LO-LO-LO-LOLA

2009-04-23@09:39:00


Hur underbart är det inte att vakna av känslan att dagen kommer bli så jävla bra. Utan nån speciell anledning. Det är lycka. Solen skiner och jag lyssnar ihjäl mig på The Kinks Lola. Fullkomligt älskar introt och hur de uttalar cola "kålla" och inte "koula". Igår var Kenneth här och hjälpte mig få upp tavlor och spegel. Och äntligen har min säng fått ben - inga mer luffarfasoner här alltså. Han tvingade mig laga spaghetti och köttfärssås som tack. Och det hade väl gått bra om jag när jag sprang runt på ICA (och fick panik för att jag höll på att glömma bort löken) kommit ihåg att köpa köttfärs också. Snopet. Nu ska det diskas, postas brev, ringas telefonsamtal, sättas in linser och städas. Hutt!
 

VÄRLDEN HÅLLER ANDAN

2009-04-21@18:34:31
Vilken jävla flummdag! Helhärlig. 10 timmars jobb med tanterna på jobbet gör en galen, oftast på ett bra sätt. Jag har min lilla familj där. Två överbeskyddande extramorsor, Ann-Catrin och Susan, och en lillasyster, Emelie. Dom är förresten tokiga hela högen! Jag och Yvonne var så tröttfnissiga idag så vi tog en svängom i kassan. Man måste ju underhålla kunderna på något sätt. Och jag bedriver en egen liten datingfirma mellan Ann-Catrin och en stammis. Det går rätt så bra för idag vann han 5000 kronor på hästar så han lovade att bjuda henne på en öl. Men ibland blir man bara så trött. T ex när man blir påkörd av en backande gubbe i permobil (!) som jag blev idag. Tack för den liksom! Men nog om det. Nu ska jag montera ihop min nya lampa och dricka lite mer kaffe. Godkväll! :-)

Två favoriter.
 

 

OM MAN BARA VÄNDER SIG OM

2009-04-20@22:43:53

Du har tusen ansikten i ditt ansikte.
Så många trodde jag inte det fanns.
Och ögon starka som solens alla strålar,
händer mjuka som trädens sköra blad.
Men är det tusen människor i varje människa,
och tusen viljor i varje person.
Hur ska jag då kunna veta att jag bryr mig om,
när jag inte ens vet vem av dom som är jag?
Och det finns tusen pilar vid varje vägskäl.
Så många trodde jag inte det fanns.
Kanske är det dags att välja helt nya vägar,
som aldrig leder till den jag var.

Ah, vackert!
 

HI FIDELITY

2009-04-19@12:23:37
Ja jävlar, vilken fin dag det blev igår! Blev inget av med varken Elin eller Hökåsen. Låg istället hemma och njöt av ljuvliga kväljningar. :-) Kollade på gamla serien Mäklarna och Kjell Bergkvist var så rolig så att det var oundvikligt att inte brista ut i fniss ungefär varannan minut. Jag ville asgarva, men det ville inte min mage, så det resulterade ungefär i skratt, hulk, skratt, hulk, skratt och sen tusen hulk på en gång. Men det var det värt!

Idag har jag varit så jävla effektiv och det kommer inte sluta här. Allt flyter på, jag har städat som fan och mer ska det bli! Men nu blir det fika med Elin, så I better get going!
 

HIMLEN ÄR EVIG OCH FULL AV ASTRONAUTER

2009-04-18@11:32:05

Nu har den funnits där ett tag, den där känslan att det börjar bli dags att ta tag i saker och ting. Blev påmind av Sara igår att jag faktiskt snart bott här i en vecka nu. Och jag sover på golvet, handfatet luktar svett (?), micron uppfyller sin funktion nere på golvet och i kylskåpet är det enda som finns att skåda sojamjölk, ägg och extrarökt skinka. Time to shape up! Måste få upp gardinstänger, skaffa stolar och RÖJA UPP. Men det får bli imorgon. För idag har jag fortfarande kvar kramperna i magen som dök upp igår morse. Alltså, fick bokstavligt talat krypa till toan och kämpa för att inte spy eller ringa 112 av värken. Väldigt skumt. Ena stunden värker det satan, andra säger det poff och så är det borta. Vet inte om det är så bra, men jag pumpar magstackaren med Ipren för att stilla smärtan för stunden. Nu ska jag snart träffa Elin och sen ta bussen ut till Hökby på lite fika hos M&M. Ser ut att bli en fin dag idag!


 
Utflykten med Kajsa till Gesala härom dagen kan vara den roligaste ever. Har man en vän som hjälper en att knöckla in en omöjlig cykel i baksätet och sen sitter hela vägen hem och håller i ett rep för att bakluckan inte ska flyga upp - då, då kan man skatta sig lycklig!
 

ÖPPNAR ENA ÖGAT MEN DET ANDRA SOMNAR SAKTA IN IGEN

2009-04-10@10:41:55
Hej hopp! Vilken vacker dag! Idag ska jag och K åka till Gesala och byta till sommardäck och ikväll ska jag på födelsedagskalas. Min äldsta kusse Jenny fyller hela 30 bast så det ska vi fira! Men just nu sitter jag försjunken i studietankar! Var lite seg imorse, men det har jag tagit igen nu. Och jag har ÄNTLIGEN bestämt mig för vad jag ska söka som förstaval! Inget mindre än, pam-para-pam, medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet inriktning PR/Marknadskommunikation i Jönköping! Haha! Det bara klickade när jag hittade den! Så skönt! Tjoho!

Problemet nu är bara att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ta som andra- och tredjehandsval osv. Just nu känns det som att jag BARA vill gå det här programmet, inget annat. Vill inte acceptera att det faktiskt var ett rätt så högt lägsta betyg som kom med förra hösten och att det inte alls är säkert att jag kommer in. Men så är det, så jag måste ha reservval, vare sig jag vill eller inte.

Nu har Kenneth börjat göra sig iordning och hojtar om att jag ska ta fram dammsugaren (eftersom vi tydligen ska dammsuga bilarna också när vi ändå är igång) så jag måste göra mig redo.

Ha en fin dag!
 

SOM OM MAN JAGAR NYA PERSPEKTIV

2009-04-08@15:03:04
Nu ser det ut som jagvetintevad här hemma! Banankartonger, ICA-kassar och grejor överallt. Lite familjen Tykon. Men det är rätt roligt för då känner man av att det verkligen börjar bli dags. Bara fyra dagar kvar nu, pirrigt värre. Upptäckte att jag hade nära inpå 30 stycken BH:ar också, kul, det hade jag glömt bort. Eller det roliga var att testa dom. För då insåg jag att under min shopaholic-light-period i tvåan någon gång måste jag ha köpt ungefär en tredjedel av dessa (det man inte vill komma ihåg det glömmer man) eftersom de fortfarande hade prislappen kvar. Inte nog med att jag shoppade som en tok måste jag ha haft tutt-hybris också, för de var alla lite väl stora och då menar jag STORA. Ingen bra kombination det där alltså.

Förresten så är det rätt så provocerande det här med att rensa har jag märkt. Att hitta gamla gamla saker framkallar känslor, både bra och jobbiga. Men eftersom jag dumt nog varit kung på att hålla tillbaka båda sorterna av dom så har jag idag hälsat dom hjärtligt välkomna! Det känns helknäppt att ena stunden sitta och snyfta över någon gammal pryl och nästa gapflabba åt ett foto när jag och mamma löjlar oss på en Gran Canaria-resa. Känslorna spelar mig några spratt, så känns det. Men jag tror jag har rätt när jag gissar att det här är en jävla bra s.k. bearbetning.
 

SÄG KOMMER DU IHÅG?

2009-04-08@09:16:11


När jag var som bäst igång med att rensa i förråden igår hittade jag det här. Och jag visste på en gång att det inte bara var en vanlig låda, utan the Låda. Ni kanske inte kan tro det, men det fanns en tid då mitt liv bestod till den största delen av en viss man och hans musik, lite överdrivet mkt. När jag öppnade lådan var det som att gå in i en värld som jag nästan glömt bort. Där fanns alla minnen av den tiden. Hundratals tidningsurklipp (jag köpte bla båda kvällstidningarna varje dag efter att det varit konsert), fotografier, alla mina biljetter till GT25-turnén, ett kvitto från Halmstadsmuseumet och hotellet vi bott på när jag hade övertalat mamma och Kenneth att ta med mig och Anki till Halmstad för det var en GT-utställning. Bilder från när vi då snokat oss reda på var han bodde och även åkt dit och hoppat allt vi hade för att tjuvglutta över den höga muren och Anki dessutom tappade sin piercing i gruset utanför hans hus, haha. Tillochmed visselpipan vi haft på konserter för att vissla med i Här kommer alla känslorna låg däri. Jag hade en sån svaghet för de helfåniga, men totalt genialiska och romantiska texterna. "fån telefon, ingen svarar, du gömmer dig bakom blå mascara. kanske har du åkt på semester med nån gammal blåsorkester?", "de våta nätter som du tröstade mig, de torra nätter som jag törstade dig" eller varför inte "jag skickar komplimanger, och mintchokladkartonger, och en och annan biggarå, men du spelar svår att nå". Haha. Hans röst, hans appearance, allt. I loved it!
   Men det var faktiskt inte bara en tillfällig villkorslös (dock också olycklig) förälskelse. Nej, den sitter i än.
 

JADU

2009-04-07@11:48:51
Alltså lycka! Fick precis reda på hur mkt jag ska få tillbaka på skatten och det känns bara YES! 13 hela kronor. Dags att boka utlandssemester alltså! Eller snarare gå och köpa en Piggelin och sätta in resterande sju kronor på sparkontot.

Joggingrundan som istället blev till en promenad var så där skön som promenader alltid är ute i solen. Dom är ungefär som tre flugor i en smäll: motion, bra musik och rensning av tankar. Och kanske lite solkyssta kinder. Det låter så vackert det där ordet, solkysst. Fast det egentligen mer är rosarött i mitt fall. Hah! :-)
 

ALLA KLOCKOR SLÅR NÄR TIDEN KOMMER OCH GÅR

2009-04-07@10:17:23
Nu pumpar jag min ipod med fräsh musik och ska snart ut på joggingrunda. Ikväll blir det IKEA med Kenneth. Kanske kan fynda något roligt. Fan, vad jag älskar mitt röda hår!


 

THE WIND STARTS BLOWING

2009-04-07@08:48:49
Pratade just med Kajsa på telefonen. Fan vad jag gillar den kvinnan alltså! Alla våra diskussioner och deep talks (ibland förstår jag inte hur hon orkar), hur hon alltid verkar förstå mig utan att jag ens riktigt behöver förklara, hennes hjärta av GULD och tillochmed bara hennes glada nuna eller röst gör alltid ALLTID min dag. Jag tror inte hon förstår hur mkt det betyder för mig, det är helt ovärderligt. Jag kunde väl aldrig tro att när vi i tvåan för första gången gick ut på krogen tillsammans (det var bara vi som fyllt arton, hihi) skulle kunna bli såna bra vänner som vi är idag. En stöttepelare och en riktig förebild, det är vad du är, Kajsa! Tack för att jag får vara din vän!
 
 :-


 

CHRISSIE

2009-04-06@14:54:26
"Hej Chrissie, hur mår du? Jag? Jag har det ganska bra. Lite ensamt kanske, men man börjar ju bli van. Jag känner igen folket omkring mig, men jag känner inte någon mer än jag känner dig. Och vem känner dig?

Chrissie, hur är det med längtan som iaf jag sopar undan var kväll? Jag väntar på chansen, jag tänker ta den. Jag gör en bok som Ulf Lundell. Och det är nog bra att jag får vänta, för jag har aldrig väntat, inte ens på mig själv.

Hej, Chrissie, hur mår du? Jag har det egentligen inte så bra. Jag väntar på solen för här är mörkt natt som dag. Men du ska veta att jag lever, ja jag lever, men jag lever mindre än jag gjorde förut. Chrissie, vet du nån väg ut?

Chrissie, jag tänker. Allt som oftast, ja nästan var dag. Jag hoppas vi träffas och begrundar det som var. Och Chrissie, är det din tur eller min tur att låtsas det är maskerad? Har du lärt av dina misstag? Inte jag."

  
Finaste låttexten jag vet.
 

SNARK

2009-04-06@13:09:16
Jag bara sover. SOVER. sover. SoVeR. Det finns ingen hejd på det! Tvärtom mot förut kan jag nu sova när som helst, var som helst och hur som helst. Tillochmed sittandes, som det visades prov på i helgen, fast det inte riktigt gills. Jag fick en slags tankeställare när jag häromdagen vaknade av att jag dundrade in huvudet i min betongvägg med näsan före (det gjorde förjävla ont) och tänkte att nu får det vara nog! Inget mer överdrivet sovande. Men det var lättare sagt än gjort. Och nu (klockan är ett, folk är utomhus och har roligt, solen skiner, jag borde dessutom VERKLIGEN packa) är det dags igen. Några timmars sömn nerbäddad med solen inträngandes genom fönstret. För jag. Är. Så. Trött. Godnatt.


 

FÖRBRYLLELSE (ÄR DET ETT ORD?)

2009-04-05@10:12:01
Men vad är det här för depp? Tänk att ens mentala hälsa ska vara så beroende av vädret. Skumt, men sant. Jag blir förbryllad över hur väderguden tänker? Först välsignar han oss med strålande sol, sen när man minst anar det, hugger han oss i ryggen och pissar på oss. Antagligen njuter han av skadeglädje lika mkt som alla andra. Nu ska jag dricka några koppar kaffe till. Sen, om kanske tio minuter, ska jag nog ta tag i mitt liv. Det blir ju liksom inget av utav sig självt.


Askalas är grejen.
 

ONCE YOU KNOW YOU CAN NEVER GO BACK

2009-04-03@07:49:23

Haha, det är så roligt. Jag står ju jämt framför spegeln i mitt rum och fixar håret. Och nu har det hamnat en massa hårspray på golvet bakom som liksom lagt sig som en skithal yta på golvet. Går man på den fläcken med strumpor så halkar man till ungefär 99% av gångerna. Bara det är ju roligt tycker jag, så jag har inte torkat bort det. Men så häromdagen när Kenneth kom till Ettan och vi skulle handla efter att jag hade jobbat så utbrister han: "Vad fan har du gjort i ditt rum?!" Och jag fattar ingenting. Han menar då på hårspraysfläcken som han nu också upptäckt tidigare på dagen när han skulle in på mitt rum och hämta modemet. Han hade halkat till och nästan tappat det i golvet, modemet alltså. Haha, jag tror jag garvar ihjäl mig! Men det gör inte han, utan han tycker att jag ska torka bort det fort som ögat så det inte händer någon olycka. Och igår kväll när jag kommer hem, helt slut och borta efter en låång jobbdag, och ska gå in med min mat så halkar jag till som bara fan och lyckas precis rädda tallriken, men glaset med fun light skvätter till och åker ut över hela golvet. Hahahaha, jag skrattar så jag får så ont i magen att jag nästan dör!!! Nu är det liksom både fun light och hårspray över hela golvet och det är svårare att hitta spottar utan hala ytor än med dem. K bara kollar på mig som om jag är totalväck och han grymtar till, men jag, jag skrattar än!!! Ibland behövs lite extra spänning i tillvaron.
 


RSS 2.0